Mijn aller eerste expositie ooit!

Drie maanden terug kregen we de datum waarop de expositie plaats zou vinden. Ik dacht mooi, ik ga op tijd beginnen zodat ik geen stress heb tegen die tijd. Maar natuurlijk zoals altijd moest alles in twee weken tijd geregeld worden en had ik uiteindelijk toch stress. 

Dit kwam vooral omdat ik nu nog geen werk van mezelf verkoop en ik nog niet duidelijk voor ogen had hoe en wat ik ging presenteren. Alleen een paar schetsboeken leken me ook zo kaal. Maar hoe dichter de expositie naderde hoe meer het vorm ging krijgen in mijn hoofd. Ja, ik wilde een website maar daar horen natuurlijk ook teksten en mooie foto's bij. Daarvoor kwam ik in contact met Nathalie van www.nathaliedekievitfotografie.nl en hebben we een week later afgesproken voor een shoot bij www.mecmuseum.nl Wat resulteerde in een heel gaaf resultaat (al zeg ik het zelf). Nu konden we de website inrichten en de workshops toevoegen.

Hoe dichter de expositie naderde hoe meer het beeld begon te vormen dat ik wilde laten zien. Goed, ik ga vieren dat de website in de lucht is en dat er nieuwe live workshops aankomen. En natuurlijk presenteer ik vooral mezelf want je moet het natuurlijk wel leuk vinden om bij mij een workshop te volgen. Steeds meer ideeën kwamen boven borrelen hoe ik dit wilde presenteren. Ik hen een aantal Instagram foto's af laten drukken en inlijsten. Want een schetsboek kan natuurlijk maar op een pagina open liggen, terwijl je met foto's ook andere pagina's kan laten zien.

En dan is het eindelijk zover, het opbouwen kan beginnen het is vrijdag. Deze expositie is ontstaan omdat ik en een aantal andere creatieve vrouwen mee hebben gedaan aan het coachings traject "Maak van je hobby je werk" van Anne-Clair Fleer (www.anneclairefleer.com). Ten eerste ontmoeten we eindelijk elkaar live hoe gaaf is dat, en voelt het meteen vertrouwd. Het opbouwen van je eigen plekje op een expositie is zo bijzonder. We hebben het zo gezellig mogelijk proberen te maken en naar mijn idee is dat ook echt gelukt. De ruimte van Ultimate Studio in Apeldoorn was geweldig wat een industriële sfeer, dat voelde meteen goed. 

Maar dan is het ook zomaar in eens zaterdag 25 september 2021 en gaat het allemaal echt beginnen. Ik had natuurlijk slecht geslapen en het voelde wat onwennig in het begin, maar dat was snel verdwenen. Alleen was ik wel iets essentieels vergeten namelijk dat ik eigenlijk helemaal niet duidelijk kenbaar had gemaakt dat ik workshops geef. Maar als urban sketcher heb ik natuurlijk altijd mijn etui bij me met een witte Posca stift erin. Hiermee kon ik het woord workshops bijschrijven op het krijtbord dat ik had staan.

Het voelde even heel intiem als mensen wat langer naar mijn tekeningen keken dat ben ik niet gewend dit blijft normaal binnen familie en vrienden. Maar ik kreeg zulke leuke reacties die me echt een boost gaven. Het leukste was natuurlijk de gesprekken met de mensen. Spreekt het ze aan wat ik maar en vooral wat doen ze zelf zijn ze ook creatief zo ja wat maken ze dan?

Ik kijk terug op een hele gave eerste expositie met nog 9 andere dames die van hun hobby hun werk hier van hebben gemaakt. Veel mensen heb ik gesproken en hopelijk heb ik ze mogen inspireren, zij mij in elk geval wel! Nu een dag later stuiter ik nog steeds dat het nu daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Liefs Chantal

P.s. Ik wil meer!

1 reactie

  • Ik heb nu 2 workshops bij je gedaan en heb me ingeschreven voor de 3e. Dat zegt genoeg. Ik vind het zo leuk iedere woensdag samen met jou te tekenen en te schilderen. En een heel leuk eindresultaat.

    Alette

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd