"Tip" Wauw, een nieuw setje Aquarelverf wat nu?

Ken je dat? Je loopt in een winkel speciaal voor kunstenaarsbenodigdheden (een grote snoepwinkel voor jou). Je hebt besloten dat je iets voor je zelf mag kopen zonder dat je het echt nodig hebt.

Ik was laatst dus in zo'n winkel. Als eerste ging ik op zoek naar wat ik nodig had. Uiteindelijk beland ik natuurlijk ook even bij de waterverf. Ze hadden verschillende merken maar mijn oog viel op een setje van Daniel Smith. Ik was na alle goede verhalen die ik over dit merk gehoord had erg nieuwsgierig geworden. In dit soort gevallen koop ik graag een setje dat niet standaard is, anders krijg je zoveel van die standaard keuren. Ik kocht dit setje Jean Haines Master set 10x 5ml. Hier heb je natuurlijk ook een mooi pallet voor nodig aangezien dit tubes zijn. 

Wat ik altijd doe als ik een nieuw setje koop, is dat ik een kleuren kaart maak op de volgorde van de kleuren die in het pallet zitten. Op deze manier merk je meteen hoe de verf aanvoelt, zie je hoe mooi de kleuren zijn en hoe mooi ze opdrogen. 

Hiervoor meet ik mijn pallet en hoeveel napjes er op een rij zitten. Aan de hand van deze afmetingen maak ik een kaartje (van aquarelpapier) dat dubbelgevouwen in het pallet past. Het pallet dat ik heb heeft 2 rijen van 7 napjes. Ik meet dit even goed uit zodat alle blokken even groot zijn. Als de blokken op het kaartje staan zet ik de verf op. Het is erg handig hierbij echt de positie van de kleuren aan te houden zodat je in een oogopslag ziet welke kleur je nodig hebt, als je echt aan het creëren bent. De verf zet ik dik op en strijk ik naar beneden uit. Zo werk je van donker naar ligt. Dit geeft een duidelijk resultaat als de kleur opdroogt. Dit herhaal ik bij alle kleuren. Op het laatst schrijf ik de kleurnaam of nummer erbij.

Nu heb je een mooi kaartje die je altijd in je pallet kunt bewaren en waar je altijd iets aan hebt. Je hebt je nieuwe verf uit geprobeerd zonder dat je er meteen iets moois mee moet maken van jezelf. Zo verlaag je de drempel om ermee aan de slag te gaan, je hebt je verf immers nu toch aangebroken.

Dit is geen reclame of sponsoring voor de website of het merk van de verf. Ik wordt hier niet voor betaald.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd